Choď na obsah Choď na menu
 


Valentínska kvapka krvi 2017

 

 

 

Celoslovenská Valentínska kampaň krvi 2017 odštartovaná v Dome humanity SČK v Snine.

 

V pondelok 13. februára 2017 Slovenský Červený kríž odštartoval 22. ročník kampaň Valentínska kvapka krvi mobilnými odbermi vo viacerých mestách celého Slovenska, medzi ktoré patrila aj Snina.

Mobilný odber krvi V Dome humanity SČK v Snine organizoval Územný spolok SČK  Snina s Nemocnicou Andreja Leňa v Humennom, kde je možné do Valentínskej kvapky krvi darcom prispieť každý   utorok, štvrtok a v piatok od 7:00 do 10:00 hod na až do 17. marca 2017.

Kampaň organizuje Slovenský Červený kríž v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR a hematologicko-transfúznymi oddeleniami nemocníc a potrvá do 17. marca 2017.

S päťtýždňovou kampaňou sa spájajú mobilné odbery krvi, náborové workshopy či simulované odbery krvi vo všetkých väčších mestách a mnohých obciach Slovenska. Verejnosť sa môže zapojiť do kampane darovaním krvi na odberových miestach Národnej transfúznej služby a na hematologicko-transfúznych oddeleniach nemocníc.

Cieľom kampane je prilákať mladých ľudí k darcovstvu krvi, čo sa nám podarilo a získali sme nových prvodarcov.

V mene územného spolku SČK v Snine, chceme poďakovať všetkým darcom a prvodarcom, ktorí prišli darovať najvzácnejšiu tekutinu  a zapojili sa do celoslovenskej kampane Valentínskej kvapky krvi, čím naplnili tohto ročné motto kampane:                             „Šťastie máme v krvi, prečo ho nezdieľať“.

V minulom roku sa na celom Slovensku do kampane Valentínska kvapka krvi zapojilo 25 248 darcov, z toho bolo 4 504 prvodarcov.

Veľká úcta a vďaka!

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.